JUTADACH SUPER

4 rétegű páraáteresztő tetőfólia: 210 Gr/m²

Szélzáró: A megfelelő kiegészítő anyagokkal

vízzáró esőbiztos alátétszigetelés

Sd érték:0,03 m

Szakító szilárdság: 490/460 N/50 mm

Szegszakító ellenállás: 500/450 N

Éghetőségi osztály: E

Hőállóság: -40 +90 °C

Közvetlenül fektethető a hőszigetelésre,deszkázatra

 

hfr okTermék leírása: A JUTADACH SUPER négyrétegű vízszigetelő biztosítás, mely áll két külső merevített, szilárdságot biztosító szövetlen anyagból, egy belső vízszigetelő rétegből, és egy plusz JUTADACH SUPER SZERKhálóerősítésből. Ezzel lehetővé válik a nagyobb távolság a szarufák között. A fólia páraáteresztő tulajdonsága mellett, megvédi a tetőszerkezetet és a hőszigetelést az időjárás káros hatásaitól , véd az esőtől , portól, porhótól és széltől. A tetőfólia kétoldali ragasztósávval van ellátva, mely által a szerkezet szél és vízzáróvá tehető. Felhasználható minden ferde tetőszerkezetre. Fektethető közvetlenül a hőszigetelésre, vagy az arra épített deszkázatra.

Nincs szükség a fólia alatt légrés kialakítására. A teljes szarufamagasság kitölthető szigetelőanyaggal. Robosztus összetétele, lehetővé teszi vele a munkát , olyan tetőszerkezetnél is, ahol nagy a teherhordó szerkezet fesztávolsága /szarufa , kötőgerenda/ , ahol gyakori az erős szél , vagy alacsony a tetőhajlat. Alkalmazható függőleges falaknál homlokzati fóliaként.. Amennyiben a gyártói utasítás szerint a megfelelő kiegészítőkkel az áttörések , valamint csatlakozások és átfedések vízzáró módon vannak kialakítva, a JUTADACH SUPER 8°-os tetőhajlattól beépíthető.

Beépítése:

 A tetőfóliát gyűrődés mentesen , a nyomtatott oldalával a héjazat felé kell fektetni .A beépítést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig, min.15 cm átlapolással. A fóliát a cseppentő lemezre kell ragasztani. 22° alatt a szerkezetet szilárd burkolattal kell ellátni. A fólia deszkázatra fektethető, járható. A fólia hosszanti toldásait  (az ellen léc alatt ) JUTADACH MASTIC SUPER ragasztóval kell tömíteni.

4A tetőszerkezeten áthatoló elemek ( csövek , antennák, szellőzők, kábelek )tömítésére a JUTADACH SP SUPER diffúz ragasztószalag használható. Alkalmas a fólián keletkezett kisebb sérülések javítására is.

 A tetőfóliát rozsdamentes  lapos fejű szeggel, tűzőgéppel erősítjük fel,/mindig csak az átfedésnél/ és  tetőléccel biztosítjuk, melyek mérete legalább 5×5 cm. Amennyiben a hajlásszög csökken , vagy a szarufahossz nő, az ellen léc mérete változhat .

  Abban az esetben ha az összes csatlakozás átlapolás és áttörés vízzáró módon van kialakítva(a gyártói utasítás szerint, a megfelelő Juta kiegészítőkkel )akkor a tetőfólia 8°-tol beépíthető.      Az ellen lécek alá JUTADACH TPK SUPER szalagot kell használni, főleg az alacsony hajlatú tetőszerkezeteknél. (17° alatt)

Ez biztosítja a szerkezet vízállóságát, abban az esetben is , ha a fólia kidomborul a héjalás irányába. 32 0

 Ha a tetőfóliát impregnált alapra fektetjük, meg kell várni annak teljes kiszáradását.

Gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a fedélhéjazat alatt. A légnyílásokat biztosítani kell a behatoló állatok ellen.

 Biztosítani kell a szellőzést az eresznél, valamint a tetőgerincnél.

Figyeljünk a részletekre, a fedés előtt távolítsunk el minden szennyeződést a fóliáról, ami akadályozhatja a szabad légáramlást, vagy a víz lefolyását. A tetőfedést a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el. A tekercsek PE fóliába vannak csomagolva. Raktározni tiszta száraz helyen kell . Óvni kell az UV sugárzástól felhasználás előtt, és a tetőszerkezeten  is.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!