Terméktulajdonságok

Topbaner type c

Kupola és kupola nélküli felülvilágító ablakok

 

icon FTYPE F                                                       

icon CTYPE C

icon EFEF_

icon EFREFR

Alapvető igényünk, hogy otthonunk valamennyi helyisége természetes fénnyel legyen ellátva. Azonban lapostetős épületek esetében is előfordulhatnak olyan helyiségek, amelyeknél nincs mód homlokzati nyílászárók beépítésére. Ilyen esetben ideális megoldást jelenthet a speciálisan
kialakított, lapostetőben alkalmazható felülvilágító termékek beépítése.

A FAKRO megoldásai között megtalálhatók a kupola nélküli D_F típusú és a kupolás D_C
típusú
felülvilágító ablakok, illetve a szimpla EF_ és az EFR sorolásos laposteto rendszer. A lapostetőn alkalmazható, nagyfokú funkcionalitással és kiváló hoszigetelési tulajdonságokkal rendelkezo felülvilágító termékek bőséges mennyiségű természetes fénnyel látják el a helyiségeket, és lehetővé teszik azok átszellőztetését is (kivéve fix változat).

Termékjellemzők

 • nagyfokú funkcionalitás kiváló hőszigetelési tulajdonságok mellett
 • bőséges mennyiségű természetes fény a nagyméretű bevilágító felületnek köszönhetően
 • lehetővé teszi a lapostetős épületek friss levegővel történő ellátását (kivéve fix változat)
 • akár elektromos kivitelben is kapható

A felülvilágító ablakok három kategóriában kaphatók:

DEF - elektromos DEC - elektromos
DMF - manuális DMC - manuális
DXF - fix (nem nyitható) DXC - fix (nem nyitható)

Szerkezeti tulajdonságok

Flat roof windows2

 • tokszerkezet többkamrás, acélmerevítéses (részben újrahasznosított) PVC profilból, a PVC profil kalcium- és cinkbázisú regranulátumból készül

 • a profil belseje hőszigetelő anyaggal töltött

 • tokszerkezet helyiség felőli részén fehér színű (RAL 9010)

 • az alkalmazott PVC anyaga nagymértékben ellenáll a savas hatásoknak illetve kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, így a felülvilágító ablakok tetszőleges típusú helyiségbe építhetők be

 • a felülvilágító vízvetői alatt található kiegészítő leszorítóprofil tökéletes illesztést és vízzárást biztosít a felülvilágító ablak és a tetőfedő anyag között

Az elektromos kivitelű Z-Wave felülvilágító ablakok nyitószerkezete az ablakszárnyban található, ami megnöveli a távnyitó élettartamát illetve hozzájárul hibamentes működéséhez. 

Flat roof windows3

A Z-Wave kivitelű felülvilágító ablakok (DEF, DEC) esőérzékelővel is fel vannak szerelve, így esős időben az ablak automatikusan bezáródik.

Flat roof windows4

A felülvilágító ablakok legfontosabb előnyei

 • Nagyfokú energiatakarékosság

D_C típus - a megfelelő szerkezeti kialakítás és az opcióban rendelhető extra hőszigetelő üvegezés együttesen rendkívüli hőátbocsátási együtthatót eredményez. A DEC-C U8 felülvilágító ablak Uablak=0,55 W/m²K együtthatóval rendelkezik EN1873 szerint (a 120x120cm méret esetén).
 
D_F típus -  DU8 extra hőszigetelő üvegezéssel is kapható, az Uablak=0,76 W/m²K együttható (EN 12567-2 szerint) lehetővé teszi a kupola nélküli felülvilágító ablak alkalmazását passzívházas projektekben is.
 

 • Tetszőleges méretben is rendelhető

A D_F kupola nélküli típus, a járatos méreteken felül, adott mérettartományokon belül tetszőleges méretben is rendelhető. Az épületekkel szemben támasztott szigetelési követelmények jelentős mértékben megnövekedtek - az egyedi méretű D_F felülvilágító ablakkal egszerűen válthatók ki a régi, gyakran elavult szerkezetű felülvilágítók, ami adott esetben jelentősen javíthat az egész épület hőszigetelési tulajdonságain.
 

 • Zöldtetős megoldások

A D_F típus szükség esetén (pl. zöldtetők) 15cm magas kiemelő alapra helyezhető.
 

 • Bőséges mennyiségű természetes fény

  Az új generációs felülvilágító ablakok akár 16%-kal nagyobb bevilágító felülettel rendelkeznek a konkurencia hasonló termékeihez képest.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!