PROFILVÁLASZTÉK

A svéd acélipar által kifejlesztett Seamline lemez olyan termék, amelynek felépítése az acélmagtól egészen a külsõ fedõburkolatig egyedülálló. Könnyû, esztétikus megmunkálását lágy kivitele teszi lehetõvé.

A PLX tekercslemez hossza 79 m, szélessége 670 mm. A tábla mérete 670 x 2000 mm.

Az Alucink PLX tekercslemez hossza 79 m, szélessége 610 mm. Táblamérete 610 x 2000 mm.

A Seamline lemez alapanyaga PLX, tûzihorganyzott finomacél, amelynek a 350 g/m2 súlyú cinkréteg aktív és erõs védelmet biztosít a korrózió ellen.

siklemez_bevonatos

Bevonatos lemezek

A Seamline síklemezen lévõ mûanyag bevonat vastagsága 50 µm, mintegy duplája a hagyományos poliészter bevonatoknak.

 

siklemez_alucink

Alucink lemezek

Azokban az esetekben, amikor a színeknek nincs szerepük, használhatjuk a lemezt festékbevonat nélkül is.

 

 

Lindab Tetőújdonság
A Lindab SRP Click, az acél „keménylemezből” gyártott, előkorcolt síklemez tetőprofil.

A Lindab tűzihorganyzott sík- és cserepeslemezei már évtizedek óta a kerámia alapú tetőfedési rendszerek tartós, könnyű súlyú és esztétikus alternatíváit jelentik. A vállalat most új termékkel jelent meg a piacon. A
Lindab SRP Click ötvözi a hagyományos Lindab síklemezek előnyös tulajdonságait az újabb innováció nyomán megvalósult szereléskönnyítő technológiával.

 

Az acél síklemez fedés nagy hagyományokkal rendelkezik a tetőfedés területén. Ez a technológia a XIX. századból származik. Mára már azonban szinte csak a horganyzott alapanyagú lemezek elfogadottak. Az egyébként nagyszilárdságú „kemény” acéllemezek ugyanakkor nem használhatóak a helyszínen korcolt fedések készítésére, mert az ilyen jellegű intenzív meghajlítási igénybevételeket nem bírják. Az egyébként előnyös paraméterekkel bíró keménylemezeknek ezt a tulajdonságát hidalta át az új termékben a Lindab azzal, hogy az illesztéseket lehetővé tevő, gyárilag előkorcolt elemeket dobott piacra. A SRP Click igazi újdonsága tehát a gyors illesztést és szerelést lehetővé tévő terméktulajdonságban rejlik. Az elemeket különleges kialakításuknak köszönhetően ugyanis pattintós technikával lehet összeilleszteni. Az egyszerűbb tetőformák esetében ez rendkívüli módon meggyorsítja a kivitelezést, és a hagyományos módszerekhez képest sokkal gazdaságosabb is.

A SPR Click termékcsaládot is a Lindab rendszerszemlélete jellemzi, hiszen a gyakorlatban előforduló tetőkhöz, alakzatokhoz illeszkedő különböző szögekben és törésformákban előkorcolt kiegészítők szolgálják a tökéletes tető megvalósítását. Vannak - többek között - szegélylemezek negatív tetőtörésekhez, gerincszegélyek félnyeregtetőkhöz, beakasztó ereszszegélyek, szegélylemezek negatív és pozitív tetőtörésekhez (pl. manzárd tetők), és kínálnak természetesen a szerelést könnyítő célszerszámokat is.

 

A tűzihorganyzott acéllemez többrétegű korrózió gátló bevonata fél évszázadra biztonságot nyújt a rozsda ellen. A SRP Click lemezek színét a külső oldali műanyag bevonat adja meg, amely lehet poliészter, matt poliészter, vagy a legtartósabb ún. TC50 bevonat. Az esztétikus megjelenésen túl rendkívüli ellenállóságot biztosít az időjárási és mechanikai hatásokkal szemben. Ehhez járul hozzá a nagy szilárdságú svédacél alapanyag rugalmassága is, amely erőteljesebb külső mechanikai hatásokra nem törik, azaz a tetőzetben nem keletkezik drámai sérülés. A TC50 bevonatban lévő acril szemcsék jelentősen növelik az anyag UV ellenálló képességét és élettartamát.

Attól függően, hogy milyen vizuális hatást kívánunk elérni, a SRP Click 17 színt tartalmazó színskálájából lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. A kínálatot gazdagítja, hogy fényes és matt kivitelben egyaránt megvásárolható.

A hőtágulás miatt szükségszerűen bekövetkező szerkezeti mozgások okozta elváltozásokat az SPR Click esetében ovális rögzítő nyílásokkal akadályozzák meg.

Az acél „keménylemezből” gyártott Lindab SRP „Click” síklemez tetőprofil különösen jól illeszkedik a modern és skandináv stílusú épületekhez. Már 14 fokos hajlásszögű tetőhéjazathoz alkalmazható.

Olvassa el a részletes Lindab SRP szerelési katalógust!
Kérdések esetén keresse munkatársainkat!

A vásárlás előtt mindig tájékozódjanak a termék eredetiségét illetően. Bontsák ki a csomagokat, ellenőrizzék az áru minőségét, származási helyét, gyártóját - a garancia és a minősítések, építési engedélyek csak a Lindab által gyártott termékekre vonatkozik! Lindab - Ellenőrzött eredet!

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!