PROFILVÁLASZTÉK

A svéd acélipar által kifejlesztett Seamline lemez olyan termék, amelynek felépítése az acélmagtól egészen a külsõ fedõburkolatig egyedülálló. Könnyû, esztétikus megmunkálását lágy kivitele teszi lehetõvé.

A PLX tekercslemez hossza 79 m, szélessége 670 mm. A tábla mérete 670 x 2000 mm.

Az Alucink PLX tekercslemez hossza 79 m, szélessége 610 mm. Táblamérete 610 x 2000 mm.

A Seamline lemez alapanyaga PLX, tûzihorganyzott finomacél, amelynek a 350 g/m2 súlyú cinkréteg aktív és erõs védelmet biztosít a korrózió ellen.

siklemez_bevonatos

Bevonatos lemezek

A Seamline síklemezen lévõ mûanyag bevonat vastagsága 50 µm, mintegy duplája a hagyományos poliészter bevonatoknak.

 

siklemez_alucink

Alucink lemezek

Azokban az esetekben, amikor a színeknek nincs szerepük, használhatjuk a lemezt festékbevonat nélkül is.

 

 

Lindab Tetőújdonság
A Lindab SRP Click, az acél „keménylemezből” gyártott, előkorcolt síklemez tetőprofil.

A Lindab tűzihorganyzott sík- és cserepeslemezei már évtizedek óta a kerámia alapú tetőfedési rendszerek tartós, könnyű súlyú és esztétikus alternatíváit jelentik. A vállalat most új termékkel jelent meg a piacon. A
Lindab SRP Click ötvözi a hagyományos Lindab síklemezek előnyös tulajdonságait az újabb innováció nyomán megvalósult szereléskönnyítő technológiával.

 

Az acél síklemez fedés nagy hagyományokkal rendelkezik a tetőfedés területén. Ez a technológia a XIX. századból származik. Mára már azonban szinte csak a horganyzott alapanyagú lemezek elfogadottak. Az egyébként nagyszilárdságú „kemény” acéllemezek ugyanakkor nem használhatóak a helyszínen korcolt fedések készítésére, mert az ilyen jellegű intenzív meghajlítási igénybevételeket nem bírják. Az egyébként előnyös paraméterekkel bíró keménylemezeknek ezt a tulajdonságát hidalta át az új termékben a Lindab azzal, hogy az illesztéseket lehetővé tevő, gyárilag előkorcolt elemeket dobott piacra. A SRP Click igazi újdonsága tehát a gyors illesztést és szerelést lehetővé tévő terméktulajdonságban rejlik. Az elemeket különleges kialakításuknak köszönhetően ugyanis pattintós technikával lehet összeilleszteni. Az egyszerűbb tetőformák esetében ez rendkívüli módon meggyorsítja a kivitelezést, és a hagyományos módszerekhez képest sokkal gazdaságosabb is.

A SPR Click termékcsaládot is a Lindab rendszerszemlélete jellemzi, hiszen a gyakorlatban előforduló tetőkhöz, alakzatokhoz illeszkedő különböző szögekben és törésformákban előkorcolt kiegészítők szolgálják a tökéletes tető megvalósítását. Vannak - többek között - szegélylemezek negatív tetőtörésekhez, gerincszegélyek félnyeregtetőkhöz, beakasztó ereszszegélyek, szegélylemezek negatív és pozitív tetőtörésekhez (pl. manzárd tetők), és kínálnak természetesen a szerelést könnyítő célszerszámokat is.

 

A tűzihorganyzott acéllemez többrétegű korrózió gátló bevonata fél évszázadra biztonságot nyújt a rozsda ellen. A SRP Click lemezek színét a külső oldali műanyag bevonat adja meg, amely lehet poliészter, matt poliészter, vagy a legtartósabb ún. TC50 bevonat. Az esztétikus megjelenésen túl rendkívüli ellenállóságot biztosít az időjárási és mechanikai hatásokkal szemben. Ehhez járul hozzá a nagy szilárdságú svédacél alapanyag rugalmassága is, amely erőteljesebb külső mechanikai hatásokra nem törik, azaz a tetőzetben nem keletkezik drámai sérülés. A TC50 bevonatban lévő acril szemcsék jelentősen növelik az anyag UV ellenálló képességét és élettartamát.

Attól függően, hogy milyen vizuális hatást kívánunk elérni, a SRP Click 17 színt tartalmazó színskálájából lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. A kínálatot gazdagítja, hogy fényes és matt kivitelben egyaránt megvásárolható.

A hőtágulás miatt szükségszerűen bekövetkező szerkezeti mozgások okozta elváltozásokat az SPR Click esetében ovális rögzítő nyílásokkal akadályozzák meg.

Az acél „keménylemezből” gyártott Lindab SRP „Click” síklemez tetőprofil különösen jól illeszkedik a modern és skandináv stílusú épületekhez. Már 14 fokos hajlásszögű tetőhéjazathoz alkalmazható.

Olvassa el a részletes Lindab SRP szerelési katalógust!
Kérdések esetén keresse munkatársainkat!

A vásárlás előtt mindig tájékozódjanak a termék eredetiségét illetően. Bontsák ki a csomagokat, ellenőrizzék az áru minőségét, származási helyét, gyártóját - a garancia és a minősítések, építési engedélyek csak a Lindab által gyártott termékekre vonatkozik! Lindab - Ellenőrzött eredet!

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és nem marad le újdonságainkról és akcióinkról.

captcha