SZERELÉS

szerelési útmutató

LindabRainline® esővíz-elvezető rendszert átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók, vagy egyéb segédanyagok nélkül könnyen, gyorsan, akár házilagosan is össze lehet szerelni.

CSATORNATARTÓ

csat_szerel_tarto

Ajánlatos, hogy az ábra szerint megjelölje ceruzával a horgon a hajlítás helyét úgy, hogy a csatorna esésben legyen a lefolyócső felé. Számozza meg a horgokat. A legkisebb ajánlott esés az SS (svéd szabvány) szerint 2,5 mm/m. Először erősítse fel az első és utolsó horgot, majd feszítsen ki egy zsinórt a kettő között. Utána csavarokkal rögzítse a többi horgot a zsinórral egyvonalban. A horgok maximum 80 cm távolságra legyenek egymáshoz képest. Amennyiben az ereszcsatorna 10 m-nél hosszabb, akkor a csatornát a középponttól kiinduló eséssel kell felszerelni a végeken elhelyezett lefolyócsövek felé. A hajlításoknál szem előtt kell tartani azt is, hogy a csatorna elülső széle 10 mm-el alacsonyabban, dőlve legyen szerelve, a hátsó csatornaszélhez viszonyítva. A KFL csatornatartó hajlítását a horoghajlító nagyon megkönnyíti.


BETORKOLLÓCSONK

szereles2

Jelölje ki, hogy a csatorna végétõl milyen távolságra akarja tenni a lefolyócsöveket. Fûrészelje ki a lyukat a fedõkupola csatlakozására, majd a kifûrészelt szél közepét hajlítsa ki egy kombinált fogóval.
Figyelem! A lyuk kivágásakor ne használjon sarokköszörût! Nyomja be a fedõkupola szögben meghajlított szélét a csatorna peremébe, és a kupolarögzítõt pattintsa rá az ereszcsatorna hátsó szélére.


VÉGLEMEZ

szereles3

Az önzáró véglemezeket a következõ módon kell felszerelni: illessze a véglemezt az ereszcsatorna végére, és erõsen nyomja rá. Utána tenyérrel addig ütögesse, amíg a csatorna vége be nem csúszik a véglemez zárólemezkéi alá, majd kalapáccsal könnyedén üssön rá, hogy a véglemez a helyére kerüljön.


ERESZCSATORNA

szereles4

Ha a KFK vagy KFL jelölésû horgot használja, akkor a csatornát tolja be a horogba. A csatornák rögzítésénél fontos, hogy a zárópánt az ereszcsatorna peremére ráhajoljon. 27%-os tetõlejtés esetén a megdöntött homlokdeszkához használja a K 11-es jelû speciális horgot. Ha a homlokdeszkának más dõlése van, akkor a K 07 jelölésû horog a megfelelõ, melyet elõre kell hajlítani.


TOLDÓELEM

szereles5

Akassza be a toldóelem hátsó szélét az ereszcsatorna hátsó szélébe oly módon, hogy a tömítõ gumiszalag a toldást jól takarja. Ezután fektesse a toldóelem elsõ szélét a csatorna peremére és hajlítsa le a zárószerkezetet és erõsen nyomja le. A zárószerkezetet a kis lemezkével kell rögzíteni.


TARTÓBILINCS

A tartóbilincseket - minimum kettõt - minden lefolyócsõre függõlegesen egymás alá kell szerelni. A tartóbilincsek közötti távolság maximum 2 méter lehet. Téglafalba vagy kõfalba a SVSTI bilincs tiplivel, míg lemezfelületre a SSVH tartóbilincs közvetlenül szegecsekkel felerõsíthetõ.


 

LEFOLYÓCSÕ

szereles6

Állapítsa meg a toldóelem hosszát az alábbi táblázat alapján, majd szabja ki és illessze össze a két csõkönyökkel:
Csatlakoztassa a betorkollócsonkhoz, majd nyomja fel és illessze be a lefolyócsövet. Illessze rá a kifolyót, és erõsítse fel csavarral vagy szegeccsel. Állítsa be az egész lefolyót, és végül rögzítse a tartóbilincsekkel. Amennyiben a lefolyó elvezetõ csatornába torkollik, használjon szûrõt és a BUTK elvezetõ kifolyót.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!