SZERELÉS

szerelési útmutató

LindabRainline® esővíz-elvezető rendszert átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók, vagy egyéb segédanyagok nélkül könnyen, gyorsan, akár házilagosan is össze lehet szerelni.

CSATORNATARTÓ

csat_szerel_tarto

Ajánlatos, hogy az ábra szerint megjelölje ceruzával a horgon a hajlítás helyét úgy, hogy a csatorna esésben legyen a lefolyócső felé. Számozza meg a horgokat. A legkisebb ajánlott esés az SS (svéd szabvány) szerint 2,5 mm/m. Először erősítse fel az első és utolsó horgot, majd feszítsen ki egy zsinórt a kettő között. Utána csavarokkal rögzítse a többi horgot a zsinórral egyvonalban. A horgok maximum 80 cm távolságra legyenek egymáshoz képest. Amennyiben az ereszcsatorna 10 m-nél hosszabb, akkor a csatornát a középponttól kiinduló eséssel kell felszerelni a végeken elhelyezett lefolyócsövek felé. A hajlításoknál szem előtt kell tartani azt is, hogy a csatorna elülső széle 10 mm-el alacsonyabban, dőlve legyen szerelve, a hátsó csatornaszélhez viszonyítva. A KFL csatornatartó hajlítását a horoghajlító nagyon megkönnyíti.


BETORKOLLÓCSONK

szereles2

Jelölje ki, hogy a csatorna végétõl milyen távolságra akarja tenni a lefolyócsöveket. Fûrészelje ki a lyukat a fedõkupola csatlakozására, majd a kifûrészelt szél közepét hajlítsa ki egy kombinált fogóval.
Figyelem! A lyuk kivágásakor ne használjon sarokköszörût! Nyomja be a fedõkupola szögben meghajlított szélét a csatorna peremébe, és a kupolarögzítõt pattintsa rá az ereszcsatorna hátsó szélére.


VÉGLEMEZ

szereles3

Az önzáró véglemezeket a következõ módon kell felszerelni: illessze a véglemezt az ereszcsatorna végére, és erõsen nyomja rá. Utána tenyérrel addig ütögesse, amíg a csatorna vége be nem csúszik a véglemez zárólemezkéi alá, majd kalapáccsal könnyedén üssön rá, hogy a véglemez a helyére kerüljön.


ERESZCSATORNA

szereles4

Ha a KFK vagy KFL jelölésû horgot használja, akkor a csatornát tolja be a horogba. A csatornák rögzítésénél fontos, hogy a zárópánt az ereszcsatorna peremére ráhajoljon. 27%-os tetõlejtés esetén a megdöntött homlokdeszkához használja a K 11-es jelû speciális horgot. Ha a homlokdeszkának más dõlése van, akkor a K 07 jelölésû horog a megfelelõ, melyet elõre kell hajlítani.


TOLDÓELEM

szereles5

Akassza be a toldóelem hátsó szélét az ereszcsatorna hátsó szélébe oly módon, hogy a tömítõ gumiszalag a toldást jól takarja. Ezután fektesse a toldóelem elsõ szélét a csatorna peremére és hajlítsa le a zárószerkezetet és erõsen nyomja le. A zárószerkezetet a kis lemezkével kell rögzíteni.


TARTÓBILINCS

A tartóbilincseket - minimum kettõt - minden lefolyócsõre függõlegesen egymás alá kell szerelni. A tartóbilincsek közötti távolság maximum 2 méter lehet. Téglafalba vagy kõfalba a SVSTI bilincs tiplivel, míg lemezfelületre a SSVH tartóbilincs közvetlenül szegecsekkel felerõsíthetõ.


 

LEFOLYÓCSÕ

szereles6

Állapítsa meg a toldóelem hosszát az alábbi táblázat alapján, majd szabja ki és illessze össze a két csõkönyökkel:
Csatlakoztassa a betorkollócsonkhoz, majd nyomja fel és illessze be a lefolyócsövet. Illessze rá a kifolyót, és erõsítse fel csavarral vagy szegeccsel. Állítsa be az egész lefolyót, és végül rögzítse a tartóbilincsekkel. Amennyiben a lefolyó elvezetõ csatornába torkollik, használjon szûrõt és a BUTK elvezetõ kifolyót.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2017. évben múlt 95éves!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és nem marad le újdonságainkról és akcióinkról.

captcha